AOV Verplichting

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering, is iets wat de laatste tijd veel besproken is. Voor werknemers in loondienst lijkt het een logische zaak om een verzekering af te sluiten voor als je (tijdelijk) het werk niet meer kunt voortzetten. Voor een ZZP-er is het eigenlijk een nog veel logischer verhaal: want als je arbeidsongeschikt bent, heb je geen inkomsten meer. Het zou dus logisch zijn om je hiertegen te verzekeren.

In de praktijk is dit echter niet het geval: van de meer dan een miljoen mensen die als ZZP-er geregistreerd zijn, is slechts een fractie verzekerd tegen AOV. De reden is in sommige gevallen dat er simpelweg niet aan gedacht wordt, maar het grootste deel van de mensen sluit geen AOV-verzekering af omdat die te duur zijn. Ze nemen dus eigenlijk het risico en gaan ervanuit dat ze gewoon door kunnen blijven werken. In het Nederlandse bedrijfsleven met verplichtte verzekeringen, pensioenstelsels e.d. is dit niet aan te merken als best-practice en dat is dan ook 1 van de redenen waarom men pleit voor een verplichtte AOV. Momenteel lijkt het erop dat deze verplichting er ook echt gaat komen, zie ook dit bericht.

Het aanvragen van een AOV-verzekering is in de meeste gevallen ook een langdurig proces waarbij je veel documenten moet invullen, jezelf moet laten keuren, etc. Bij Yezzer geloven ze dat het veel makkelijker kan, en daar beweren ze dus ook dat het slechts 10 minuten kost.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *