Zakelijk energie vergelijken

Veel (startende) ondernemers kennen het verschijnsel: je staat net een paar dagen ingeschreven bij de KvK, je hebt nog niet eens je visitekaartjes ontvangen of de eerste partijen die je een zakelijk voorstel voor energie willen aanbieden hangen al aan de lijn.

De meeste mensen hebben op dat moment geen behoefte of interesse om dit gesprek aan te gaan, en veel mensen hebben daar helemaal geen behoefte aan. Waarom dan toch dit bericht op deze website, die notabene vooral om boekhouders en administratiekantoren gaat?

In de basis is zakelijke energie natuurlijk niet anders dan particuliere energie: energie is energie natuurlijk (met wel een verschil tussen groene stroom en grijze stroom). Zakelijk energie is eigenlijk de energie die geleverd wordt aan een pand met een zakelijke functie: kantoor, winkel, horeca, sportschool, atelier, etc. Deze panden komen in aanmerking voor zakelijke energie. Als ZZP’er die vanuit huis werkt is het ook mogelijk om een zakelijk energiecontract aan te vragen, je bent dan een zakelijke kleinverbruiker.

Het verschil tussen een particulier contract en een zakelijk contract zijn meestal de netbeheerkosten die de energieleverancier in rekening brengt. Een zakelijk contract is niet altijd goedkoper, alles staat of valt met het gebruik van je energie. Het maakt natuurlijk wel uit of je maar een ZZP’er bent die af en toe thuis werkt op een laptop, of iemand die bijvoorbeeld bier brouwt, of handelt in verse goederen en dus veel stroom verbruikt aan koeling.

Welke zakelijke energie partij moet ik kiezen?

Deze vraag is natuurlijk niet te beantwoorden door ons zonder alle informatie te hebben. We kunnen wel een aantal tips geven over partijen die wij vaak tegenkomen bij zakelijke afnemers, de keuze zult u zelf moeten maken (of eventueel samen met de eigen boekhouders eens goed uitzoeken)

  • Delta Energie De makkelijkste stap naar duurzamer ondernemen is groene energie. Daarom levert DELTA uitsluitend 100% groene stroom

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *